Alt du trenger å vite om hyaluronsyre

hyaluronsyre

Fuktighetsgivende skjønnhet med Hyaluronsyre

Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen vår. Det er et sukkermolekyl som tiltrekker og holder på fuktighet og kan holde opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann. Den holder huden vår sunn, fyldig, myk og hydrert. Produksjonen av hyaluronsyre i kroppen reduseres etter hvert som vi blir eldre.

Når hyaluronsyre brukes i hudpleieprodukter, gjenoppretter den og opprettholder hudens fuktighetsbalanse.

Men også mye mer:

 • Intens fukt:

  Hyaluronsyre har en utrolig evne til å holde på fuktighet, og binder vannmolekyler til hudens overflate. Dette resulterer i en plumpende effekt som reduserer forekomsten av fine linjer og rynker samtidig som man føler huden sunn og myk.
 • Tekstur:

  Tørr, dehydrert hud føles ofte ru og stram. Hyaluronsyre løser dette problemet ved å fylle på hudens fuktighetsnivåer. Ved å forsterke hudens fuktighet, hjelper den til å myke opp og jevne ut hudens overflate, noe som resulterer i en jevnere hud.
 • Elastisitet og fasthet:

  Tap av elastisitet er en vanlig bekymring når vi blir eldre, noe som fører til slapphet og rynker. Hyaluronsyre opprettholder hudens elastisitet ved å fremme kollagensyntesen. Kollagen er et viktig protein som gir strukturell støtte til huden, og hyaluronsyre bidrar til å stimulere produksjonen.
 • Plumping og fylling av fine linjer:

  Fine linjer og rynker er ofte et resultat av dehydrert, aldrende hud. Hyaluronsyrens evne til å holde på fuktighet og fylle huden kan redusere utseendet til disse linjene betydelig. Ved å fukte huden innenfra, fyller den ut de fine linjene og jevner ut hudens overflate.
 • Beroligende og lindrende egenskaper:

  Hyaluronsyre er kjent for sine beroligende og lindrende egenskaper, noe som gjør den egnet for alle hudtyper, inkludert sensitiv og akne-utsatt hud. Det bidrar til å redusere rødhet, betennelse og irritasjon, og skaper en mer balansert og behagelig hud.

Forskjellige vekter av Hyaluronsyre

Det er viktig å gå for produkter som inneholder alle tre molekylvektene av hyaluronsyre som har forskjellige effekter på huden:
 • Hyaluronsyre med høy molekylvekt (HMW):

  HMW hyaluronsyre er den største molekylvektsvarianten. Den danner en beskyttende film på hudens overflate, og fungerer som en barriere som beskytter huden og forhindrer tap av fuktighet. Denne vekten av hyaluronsyre fukter først og fremst det ytterste laget av huden, og gir umiddelbare plumping og utjevnende effekter.

 • Hyaluronsyre med medium molekylvekt (MMW):

  MMW hyaluronsyre har en mindre molekylstørrelse, slik at den trenger dypere inn i huden. Den gir fuktighet til de midterste lagene av huden, og bidrar til å forbedre elastisiteten og fastheten. MMW hyaluronsyre stimulerer kollagenproduksjonen, og fremmer et mer smidig og ungdommelig utseende. Anti-ageing effekt. Denne hyaluronsyren hemmer også overproduksjon av talg og bakteriell spredning som er ansvarlig for å forårsake akne.

 • Hyaluronsyre med lav molekylvekt (LMW):

  LMW hyaluronsyre har den minste molekylstørrelsen, noe som gjør at den kan trenge inn i de dypeste lagene i huden. Den har en detox effekt, gir intens fukt og har betennelsesdempende egenskaper, noe som bidrar til å berolige og berolige huden. Det kan også stimulere produksjonen av naturlig hyaluronsyre i huden, og fremme langsiktig hydrering.

Høykvalitetsprodukter med nøkkelingredienser som inkluderer hyaluronsyre i 3 forskjellige molekylvekter og en patentert HLG nanopolymer (kombinasjon av hyaluronsyre, polyglutaminsyre og lysin). 

HLG nanopolymer er fuktende i seg selv og bidrar til at de aktive ingrediensene trekker dypt inn I huden.

Produktene kan brukes av alle typer hud, og har vært klinisk testet på onkologiske pasienter med veldig sensitiv hud.

Eva Puig Syversen

Se alle innlegg